"Челси" изненадващо препъна "Ман Сити" на "Етихад"

"Гражданите" спасиха точката с гол в края на двубоя

17.02.2024 | 21:43 Редактор: Вяра Димова

"Манчестър Сити" се спаси от домакинско поражение срещу "Челси" в спиращ дъха двубой от 25-ия кръг на Висшата лига. "Гражданите" се докопаха до 1:1 в 83-ата минута благодарение на вечния си герой Родри.

Преди това лондончани откриха резултата чрез бившия футболист на "Сити" Рахийм Стърлинг в 42-ата минута. Колебливо представящият се от началото на кампанията тим на "Челси" изигра най-силния си мач под ръководството на Маурисио Почетино, но не успя да превземе крепостта на "гражданите", които вече в 23 поредни срещи не познават вкуса на поражението на своя "Етихад".

Домакините изтърваха доста положения най-вече чрез Холанд, който нямаше шанс тази вечер. Лондончани също могат да съжаляват, че не си тръгнаха с трите точки

"Челси" организира поредна страхотна контраатака в 42-ата минута и матира домакините. Стърлинг откри резултата. Той получи перфектен пас от Джаксън, след което счупи кръста на Уокър и с диагонален шут препарира Едерсон – 0:1

Холанд блесна с фрапантен пропуск в 51-ата минута. Той стреля от воле отблизо, но не уцели рамката. "Сити" стигна до равенството в 83-ата минута. Честият спасител за домакините Родри отново се превърна в герой за своите. Испанецът получи топката в пеналта, освободи се и шутира, а топката се озова в мрежата – 1:1.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС