Интересни факти за бойните галавечери SENSHI

SENSHI 20 ще предложи още повече завладяващ екшън и много силни битки на арената във Варна

13.02.2024 | 10:59 Редактор: Тодор Петров
Интересни факти за бойните галавечери SENSHI

Остават броени дни до 20-о юбилейно издание на професионалната галавечер SENSHI 20, чието първо издание със силен боен спектакъл се проведе отново през февруари в морската столица Варна, но през 2019 г. В обобщение на изминалите пет години и 19 зрелищни издания на бойната верига ще ви запознаем с част от впечатляващите и интересни факти около SENSHI, свързани с резултатите, които допринесоха за развитието на международните галавечери и имаха висок принос за популяризирането на бойните спортове.

В рамките 19-те издания на SENSHI зрителите се насладиха на бойния талант на стотици професионални бойци, представители на бойните школи на десетки държави от няколко континента. SENSHI е домакин на невероятни боеве, в които са участвали 244 професионални бойци от цял ​​свят, като в това число са и 10 жени. Излизането им на арената показва важността на равенството в бойните изкуства, а публиката аплодира бойния хъс на дъщерята на нидерландската легенда Питър Артс - Монтана Артс, португалката Дебора Евора и австралийката Ким-Алина Рос.

Високите бойни умения, смелост на ринга и висок ангажимент към бойните изкуства на всички бойци на SENSHI са вдъхновяващи за милиони фенове по целия свят, а професионалната верига е привлякла представители на цели 48 държави. Това голямо разнообразие на бойци показва още веднъж международното признание и привлекателността на SENSHI като водещо събитие в света на бойните изкуства през последните години.

От първото издание на 23 февруари 2019 г. досега, 38 българи са защитавали честта на родината на ринга на SENSHI. Следващите по брой бойци, изправили се на ринга са 17 представители на Испания, както и 14 известни с агресивния си стил на игра сръбски бойци. Сцената на SENSHI посрещана и доста професионалисти от редица африкански държави – Мароко, Бенин, Камерун, Кот Д’Ивоар и др.

Сред българските звезди на веригата са носителите на европейските титли в различни категории - Драгомир Петров (70 кг), Атанас Божилов (75 кг), Александър Петров (85 кг) и Едуард Алексанян (90 кг). Атанас Божилов е боеца с най-голям актив от победи на ринга на събитието - 17 победи, а Петров и Алексанян са натрупали до момента по 11 успешни изяви на галавечерите. Незабравимите изяви на родните бойци срещу силните противници оставяха без глас подкрепящата ги публика, а след всеки успешен мач доказваха, че България създава много таланти с високо майсторство в бойните изкуства.

Почитателите на бойните спортове станаха свидетели на 243 зрелищни срещи за деветнадесетте издания, като през миналата 2023 година на сцената се дадоха 5 шампионски пояса за европейските титли в различните теглови категории. Четири от титлите отидоха в ръцете на българите, а последната европейска титлата в категория 95+ е с носител Ахмед Крънич от Босна и Херцеговина, който записа в актива си седем участия и 6 победи.

Очаквайте скоро още любопитни факти, както и информация кои световни легенди на бойните спортове, специални гости и перспективни бойци са стъпили на бойната арена на SENSHI през годините.

Новият боен спектакъл SENSHI 20 ще се проведе на 24 февруари 2024 г. от 18:00 часа в Двореца на културата и спорта (ДКС) в гр. Варна. Билетите за 20-о юбилейно издание на международната бойна галавечер са налични в мрежата на Eventim.bg и почитателите на бойните спортове може да запазят мястото си на първия ред в залата.

20-ото издание на SENSHI се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport, „България Еър”, М Кар Груп – BMW дилър и „Св. Св. Константин и Елена Холдинг“.