"Милан" сломи шампиона "Наполи" и затвърди добрата си форма

"Росонерите" не бяха побеждавали у дома този съперник от 2014 г.

12.02.2024 | 06:58 Редактор: Тодор Петров

"Милан" взе първата си победа у дома над "Наполи" в Серия А от 2014 г. насам. "Росонерите" надвиха шампиона с 1:0 на "Сан Сиро" благодарение на гол на Тео Ернандес. 

Това е девети пореден мач без загуба за "Милан" в първенството и отборът се доближи само на точка от втория "Ювентус", който играе днес срещу "Удинезе". Хората на Пиоли имат 52 точки от 24 мача до момента и са на 8 зад лидера "Интер", който има и мач по-малко.

За "Наполи" това е четвърта загуба в последните 5 гостувания в първенството. Шампионите са девети само с 35 точки - на седем от четвъртия "Аталанта". 

"Росонерите" вкараха единствения гол в 25-ата минута. Страхотна комбинация на скорост между Ернанедс и Леао завърши с асистенция на португалеца, а защитникът реализира в близкия ъгъл. Четвърти гол на Тео Ернандес за сезона.

"Наполи" така и не отправи точен удар във вратата на Менян през първото полувреме. След почивката и двата отбора пропуснаха добри възможности. В края резервата Симич удари собствената си греда, а Менян отрази удар на Ди Лоренцо. "Милан" обаче издържа и взе победата.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС