"Черно море" записа две равенства в днешните контроли в Турция

Тимът игра срещу "Спартак" (Кострома) и "Беса" (Гостивар)

01.02.2024 | 16:58 Редактор: Вяра Димова

Отборът на "Черно море" (Варна) направи две равенства в контролните мачове в днешния ден от лагера в Анталия. Старши треньорът на варненци Илиан Илиев раздели състава на две, като сутринта една част игра с руския "Спартак" (Кострома, Русия) и завърши 1:1.

В следобедните часове друга формация на варненци направи 0:0 с лидера във втора лига на Република Северна Македония – ФК "Беса" (Добри дол, Гостивар).

Срещу отбора от Северна Македония "моряците" водеха играта през целия двубой, но така и не успяха да реализират гол. Иван Дюлгеров пък спаси дузпа, а в 84-рата минута чист гол на Исмаил Иса бе отменен заради несъществуваща игра с ръка.

Най-чистите ситуации за варненския отбор дойдоха в края на срещата. В 80-ата минута след центриране от корнер, топката стигна малко случайно до Исмаил Иса, който от близо не можа да нанесе добър удар и те срещна тялото на вратаря на северномакедонците. В 84-ата минута чист гол за "Черно море" не бе зачетен. Мишаел Алвес намери с далечен пас Исмаил Иса, който си поведе топката с гърди, напредна и прехвърли вратаря, но страничния рефер вдигна флага си за игра с ръка.

По-рано "Черно море" завърши наравно срещу "Спартак" в третата си контролна от лагера в Турция. За "моряците" точен бе Атанас Илиев в 26-ата минута. Той вкара след центриране на Пабло Гарсия. Руският третодивизионен тим изравни в 54-ата минута. Двубоят се игра в две полувремена по 30 минути.

Вижте повече във видеото.

Снимка: lap.bg