"Ботев" (Пд) падна от "Пакши" в Турция след два гола за две минути

Това бе втора проверка за "жълто-черните" на турска земя

26.01.2024 | 19:54 Редактор: Деси Николова

"Ботев" (Пловдив) загуби с 0:2 от лидера в унгарското първенство ФК "Пакши" във втората си контрола от лагера в Турция. "Канарчетата" допуснаха попаденията в рамките само на две минути в началото на втората част.

Срещата започна равностойно. В 27-ата минута Янис Карабельов можеше да открие резултата, но не уцели вратата, засичайки прострелно центриране от левия фланг. Седем минути след това вратарят на унгарския тим спаси и коварен удар на Константинос Балоянис, който стреля по диагонала след добра контраатака.

В 48-ата минута ФК "Пакши" откри резултата. Балоянис не се намеси добре при центриране отдясно и позволи на влезлия като резерва Даниел Боде да овладее и да преодолее Стефан Смъркалев с удар с левия крак за 1:0. 

Две минути по-късно нападателят на унгарците реализира за втори път, след като преодоля няколко защитници на Ботев и технично прехвърли вратаря на "канарчетата" за 2:0. 

Това бе втора проверка за "жълто-черните" на турска земя след загубата с 3:4 от полския "Гурник" (Забже). Преди това играчите на Душан Керкез завършиха 2:2 и срещу Марица в първата си контрола от зимната подготовка. 

Четете повече в gol.bg

Снимка: Lap.bg