16 години по-късно: "Байерн" отново падна у дома от "Вердер"

Двубоят на стадион "Алианц Арена" започна при пълно фенско мълчание в първите 12 минути

21.01.2024 | 20:14 Редактор: Искра Ангелова
16 години по-късно:

Хегемонът "Байерн" (Мюнхен) сензационно загуби с 0:1 от "Вердер" (Бремен) в среща от 18-ия кръг на германската Бундеслига. 

Така "бременските музиканти" сложиха край на терора - серия от 28 поредни мача без победа над баварците, като за този период от време бяха изковали само четири ремита. За последно "Вердер" удари "Байерн" точно насред Мюнхен - с 5:2 на 20 септември 2008 година.

Двубоят на стадион "Алианц Арена" започна при пълно фенско мълчание в първите 12 минути, както и в останалите мачове заради протест към футболната лига.

Първата добра възможност се откри пред Лерой Сане, но той не сътвори нищо съществено, получавайки хубаво подаване от голмайстор а на първенството Хари Кейн. Не след дълго гостите се окопитиха и отправиха два последователни удара, но Мануел Нойер внимаваше.

"Байерн" контролираше играта, но пред Мичел Вайзер се откри най-добрата възможност до момента. Получилият се рикошет затрудни Нойер, но вратарят и капитан на Байерн отново се намеси блестящо. 

Не след дълго Джъстин Нжинма се отскубна сам срещу Нойер и хладнокръвно завърши в долния десен ъгъл. След намеса на VAR обаче се оказа, че заради извършено нарушение срещу Джамал Мусиала голът се отменя.

Четете цялата статия в gol.bg.

Снимка: БГНЕС