Мениджърът на Стоичков проговори за Лапорта и ще бъде ли уволнен Шави

"Всичко това е много специална ситуация", загатна Деко

18.01.2024 | 20:27 Редактор: Искра Ангелова
Мениджърът на Стоичков проговори за Лапорта и ще бъде ли уволнен Шави

Деко, спортният директор на "Барселона", потвърди след тежкото поражение на "Барса" с 1:4 от "Реал" (Мадрид) във финала за Суперкупата на Испания, че Шави Ернандес има доверието на президента Лапорта и спортното ръководство и няма да бъде уволнен. "Поражението не променя нищо", каза тогава Деко.

Хосе Мария Мингея, който в "Барселона" е бил преводач, съветник по трансферите и два пъти кандидат за президентския пост, разкри пред Пако Гонсалес в предаването "Tiempo de Juego" на Cadena COPE името на човека, който подкрепя Шави Ернандес и това не е Лапорта.

"Всичко това е много специална ситуация. Този, който подкрепя Шави Ернандес, не е Лапорта, това е Алехандро Ечевария, който е този, който действа като човек на Шави, когато той отиде в Катар, и е този, който управлява клуба отвътре, без да показва лицето си. Ечевария ще подкрепя Шави колкото може, ако няма натиск от пресата или отвън", каза Мингея.

Той обясни, че Алехандро Ечевария е или е бил партньор на Деко в Габон във футболния бизнес и поради тази причина първият играч, привлечен в новия проект, беше габонецът Обамеянг, а Деко беше спортен директор на федерацията на Габон. "Това е ситуацията в "Барса". Едно е какво се говори, а друго е как се дърпат конците", каза още мениджърът, цитиран от "Труд".

Мингея, който беше агентът, привлякъл Марадона, Стоичков и Ромарио в "Барса", е убеден, че позицията на Шави Ернандес не е застрашена в краткосрочен план, макар че треньорът не се поколеба да "помоли за прошка феновете".

Ечевария е бивш съпруг на сестрата на Лапорта, връзката им започва по време на първия период на президента начело на клуба, напомня El Periodico. Той обаче е принуден да се дистанцира от клуба, след като беше разкрито, че Ечевария е част от "Фондация Франсиско Франко" – организация, която прославя диктатора на Испания.

Неотдавна обаче той отново се появи като ключова фигура в "Барселона", въпреки факта, че не е избран и не е част от борда на директорите. Твърди се, че Ечевария е замесен дори в трансферната политика на клуба.

Снимка: БГНЕС