Меси отново е №1 в света, Лео изпревари Холанд и Мбапе пред очите на Стоичков

Най-добър вратар на годината стана Едерсон от "Манчестър Сити"

16.01.2024 | 07:17 Редактор: Искра Ангелова

Лионел Меси спечели наградата за най-добър играч на ФИФА. Играчът на "Интер" (Маями) не беше в залата и Тиери Анри взе наградата от негово име.

Ерлинг Халанд и Килиан Мбапе бяха изпреварени от аржентинеца, а под внимание се взимат постиженията на футболистите в периода между 19 декември 2022 година и 20 август 2023 година.

Специален гост на церемонията бе българската легенда Христо Стоичков. Камата е придружаван от съпругата си Мариана.

За най-добър треньор при жените беше определена Сарина Вигман. Нидерландката изведе Англия до финала на Световното първенство, който бе загубен от Испания. Нейни подгласнички останаха треньорът на "Барселона" Джонатан Жиралдес и наставничката на "Челси" Ема Хайс.

За най-добър вратар при жените бе определена Мери Ърпс, която игра финал с Англия на Световното първенство. Стражът на "Манчестър Юнайтед" изпревари в гласуването Макензи Арнолд (Австралия, "Уест Хям") и Каталина Кол (Испания, "Барселона").

Най-добър вратар на годината стана Едерсон от "Манчестър Сити", който Ясин Буну и Тибо Куртоа. "Искам да благодаря на семейството си, на целия отбор, на мениджъра Пеп Гуардиола и на всички хора, с които работим ежедневно", заяви Едерсон.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС