Коварен жребий за Григор Димитров на старта в Мелбърн

Виктория Томова ще играе срещу американката Кайле Дей

11.01.2024 | 09:10 Редактор: Вяра Димова
Коварен жребий за Григор Димитров на старта в Мелбърн

Григор Димитров ще срещне унгареца Мартон Фучович в първия кръг на Откритото първенство на Австралия. Първият за годината турнир от Големия шлем започва в неделя.

Димитров, който се намира в отлична форма, е 13-и поставен в схемата, но не изтегли особено лесен съперник в жребия. 31-годишният Фучович заема 69-то място в световната ранглиста, но традиционно се представя солидно в Австралия, където два пъти се стигал до осминафиналите, а миналата година игра в трети кръг. Унгарецът има положителен баланс в трите си мача с Григор, като е спечелил два от тях

Ако победи Фучович, Димитров ще играе със Себастиан Офнер (Австрия) или Танаси Кокинакис (Австралия) във втория кръг. Първият поставен съперник на Григор може да бъде испанецът Алехандро Давидович Фокина (23) в трети кръг, а на осминафиналите предстои потенциална среща с третия поставен в схемата и двукратен финалист Даниил Медведев (Русия).

Първата ракета на България при жените Виктория Томова ще играе срещу американката Кайле Дей в първия кръг на Australian Open, отреди жребият.

За Томова това ще бъде четвърто участие в основната схема в Мелбърн, като тя все още търси първата си победа в надпреварата. 24-годишната Дей заема 86-то място в световната ранглиста и досега има само едно участие на Откритото първенство на Австралия - през 2017 година, припомня БГНЕС.

Победителката от този мач ще срещне във втори кръг 19-та поставена Елина Свитолина (Украйна) или участващата с уайлдкарт австралийка Тайла Престън.

Снимка: БГНЕС