Ново разкритие - Шумахер стои на масата за вечеря?

"Неговите хора държаха всичко в тайна", каза Джони Хърбърт

10.01.2024 | 22:30 Редактор: Искра Ангелова
Ново разкритие - Шумахер стои на масата за вечеря?

Джони Хърбърт, бивш съотборник на Михаел Шумахер в Бенетон, обяви, че бившият световен шампион във Формула 1 може да седне на маса и да се храни.

"Шуми" претърпя тежък ски инцидент на 29 декември 2013 г. Повече от десетилетие никой не знаеше абсолютно нищо за здравословното състояние на бившия пилот от Формула 1, но в интервю за британския портал "bettingsites.co.uk" бившият съотборник на Шуми в Бенетон разкри невероятни неща за здравето му. Обаче - както сам признава - от информация втора ръка.

Попитан от репортери дали е говорил с някого за Шумахер, цитираният от "Труд" Хърбърт каза: "Чувал съм от хора във Формула 1, че той може да седне на масата. Но не знам дали е вярно. Мога да чета само между редовете. Не съм чувал много от семейството. Неговите хора държаха всичко в тайна."

И добави още: "Феновете и всички ние бихме искали да знаем, че нещата вървят добре. Но тъй като не сме получили никаква информация, можем само да предположим, че все още няма шанс за възстановяване."

Шведският вестник "Експресен" наскоро съобщи, че приятелката на сина на Шуми Мик, датският модел Лайла Хасанович, е посетила бившия пилот от Формула 1. Срещата се е състояла към края на годината - истинска демонстрация на доверие от страна на семейството, което позволява само на "ограничен кръг" хора да се доближи до Шуми. Инженера Рос Браун и бившият шеф на отбора на Ферари Жан Тод също имат право да го посещават.

Михаел Шумахер се оттегли окончателно от Формула 1 през 2010 г. Той има седем световни шампионски титли през 1994, 1995 (и двете с Beneton), 2000, 2001, 2002, 2003 и 2004 (и петте с Ferrari).

Той се оттегли за първи път от Формула 1 в края на 2006 г., след което се върна в Големия цирк през 2010 г. Но за три сезона, прекарани в Мерцедес, германецът не показа формата, която го утвърди. Шумахер успя в този втори етап от кариерата си само едно 3-то място във Валенсия през 2012 г. и четири класирания на 4-о място.

Като пилот Шумахер има само един тежък инцидент. На 11 юли 1999 г. германският шампион получава двойна фрактура на пищяла и фибулата на десния си крак, след като управляваното от него едноместно Ферари излиза от пистата и се удря в защитна стена от гуми. След това Шуми пропусна 98 дни от Формула 1, шест състезания, завръщайки се на последните две Гран При за сезона.

Снимка: БГНЕС