Опитали да събудят Шумахер с рев на мощен двигател и записи на екипажа

Стимулирането на мозъка с познати звуци е един от начините, с които опитват да върнат към живота легендата на Формула 1

03.01.2024 | 16:57 Редактор: Вяра Димова
Опитали да събудят Шумахер с рев на мощен двигател и записи на екипажа

На 29 декември 2013 г. германският пилот Михаел Шумахер - легенда на Формула 1 - претърпя трагичен инцидент по време на каране на ски във Франция. Каската му се счупи при удара и в черепа му се заби метална пластинка. Въпреки че успя да оцелее, е със сериозно увреждане на мозъка, оттогава неговата партньорка Корина крие цялата информация за здравето му, за да защити личния му живот.

Въпреки това, с течение на времето някои неща излизат наяве като някои нетрадиционни техники за възстановяване, на които Шуми е бил подложен. Според германския вестник Bild той е наблюдаван у дома 24 часа в денонощието от медицински екип, съставен от 15 специалисти, включително лекари, медицински сестри и масажисти. 

Шумахер е бил подложен на различни методи за възстановяване на мозъка. Единият от тях се е състоял в поставянето на слушалки, които предават записи от екипажите в бокса, а другият е бил поставянето му в Mercedes AMG, за да може да усети рева на автомобила, пише "Труд".

Въпреки че звучи смешно, далеч не е така, тъй като е свързано с поддържана концепция в неврологията: стимулиране на мозъка с познати звуци. Разбира се, невъзможно е да се потвърди на 100% дали това е така и дали резултатите са положителни. 

Снимка: БГНЕС