Ралф Шумахер: Нищо не е както преди, липсва ми Михаел

"Неговият инцидент беше драстично преживяване за мен", сподели брат му пред "Билд"

26.12.2023 | 16:26 Редактор: Вяра Димова
Ралф Шумахер: Нищо не е както преди, липсва ми Михаел

Бившият пилот от Формула 1 Ралф Шумахер заяви в интервю за "Билд", че инцидентът с брат му Михаел преди 10 години е променил и неговия живот драстично. Както е известно, на 29 декември 2013 година, седемкратният световен шампион във Формула 1 пострада при спускане със ски във Френските Алпи. Шумахер-старши получи множество тежки мозъчни травми, които го оставят и до момента в състояние, което не му позволява да води пълноценен живот.

"Липсва ми от тогава моя брат Михаел, вече 10 години. Животът понякога е несправедлив. Михаел често е имал късмет в живота си, но тогава дойде този трагичен инцидент", казва Ралф в интервю, което беше публикувано в изданието.

"Слава Богу, успяхме да направим много, благодарение на съвременните медицински възможности, но все още нищо не е както преди. Мога да кажа за себе си, че неговият инцидент беше много лошо и драстично преживяване и за мен", добави 48-годишният мъж, цитиран от gol.bg.

По-малкият от двамата братя, който се състезава във Формула 1 от 1997 до 2007 година, има шест спечелени старта, но в интервюто не разкрива никакви детайли за състоянието на брат си. Веднага след инцидента тогава, лекарите се бориха за живота му в болница в Гренобъл и той беше дълго време в изкуствена кома, преди да се прибере в семейния дом в Швейцария. Михаел не се е появявал публично след инцидента, като семейството му пази личния му живот.

Снимка: архив, БГНЕС