Мик Шумахер: Фамилията не е тежест, татко никога не ми е оказвал натиск

Без неговите съвети със сигурност нямаше да съм тук, сподели резервният пилот на "Мерцедес"

02.09.2023 | 17:22 Редактор: Вяра Димова
Мик Шумахер: Фамилията не е тежест, татко никога не ми е оказвал натиск

Резервният пилот на "Мерцедес" - Мик Шумахер каза, че никога не е чувствал фамилията си като тежест, защото баща му, седемкратният световен шампион Михаел, "никога не е оказвал такъв натиск върху мен".

"Татко винаги ми казваше дори да не мисля за това и да използвам най-доброто от това, което имаме", каза той в програма на "Скай Спорт".

Михаел Шумахер подкрепяше сина си от началото на кариерата му в картинга и Мик каза, че е благодарен за съветите, които е получил от него.

"Без неговите съвети със сигурност нямаше да съм тук. Винаги сме разговаряли, като той изпробваше различни тактики. Понякога беше много строг, понякога изобщо не беше строг и просто чакаше какво ще отговоря. За мен беше ясно, че баща ми е пилот във Формула 1. Колко известен е той, разбира се, тогава все още не ми беше толкова ясно", обясни той, цитиран от БНР.

Шумахер спечели титлата във Формула 2 през 2020 и през следващата година се присъедини към отбора от Формула 1 "Хаас", където остана до 2022. След това той премина в "Мерцедес" като резервен пилот, след като договорът му с "Хаас" не беше продължен. Баща му в последните години е далеч от общественото внимание, след като получи тежка мозъчна травма при инцидент по време на ски в края на 2013 г.

Снимка: БГНЕС