Бивш инженер на "Мерцедес" за Шумахер: Помнеше рождените дни на всички, сплотяваше ни

"Той беше човекът, който винаги беше там, за да ни помогне да вървим напред", заяви Джеймс Воулс

18.06.2023 | 11:00 Редактор: Искра Ангелова
Бивш инженер на

Джеймс Воулс е бил стратегически инженер в отбора на "Мерцедес" от Формула 1 и дълги години е работил заедно с Михаел Шумахер. В разговор със Sky Sports настоящият шеф на Уилямс разказва за този очарователен човек със силен характер.

Трудолюбив работник за някои, легенда за повечето, Михаел Шумахер е оставил незаличима следа във феновете на Формула 1. Много хора възхваляват качествата на бившия пилот. В разговор със Sky Sports Джеймс Воулс изрази мнението си за този очарователен човек. Сегашният шеф на екипа на Уилямс също прекара дълго време, работейки заедно с германеца в "Мерцедес" (2010-2012 г.).

Стратегът си спомня за един Михаел Шумахер, който е бил покоряващ, любящ и конкурентен. Истински лидер, той инстинктивно изграждаше отбора около себе си. "В рамките на отбора той беше човекът, който винаги беше там, за да ни помогне да вървим напред. Той наистина сближаваше екипа", казва той.

Според британския инженер седемкратният световен шампион е излъчвал съвсем различна личност извън пистата: "Майкъл беше невероятен човек. Той имаше съвсем различна аура и присъствие от това, което виждате отвън."

Повече от колегите, членовете на екипа бяха преди всичко сплотено семейство. Съпругът на Корина Шумахер се грижеше всеки да има своето място.

"Той знаеше рождените дни на всички, изпращаше цветя на съответните партньори и наистина се грижеше за отделните хора по прекрасен начин. Всичко това караше екипа наистина да се сплотява един друг, за да го направи успешен. Но Майкъл не го правеше от личен интерес, това беше просто неговият характер", казва Джеймс Воулс, цитиран от dnes.bg.

Михаел Шумахер предава любовта си към автомобилните състезания на своя син Мик. 24-годишният пилот прекара два сезона (2021-2022 г.) в отбора на Хаас, преди да бъде любезно уволнен от производителя.

Михаел Шумахер остави своя отпечатък в историята на Формула 1, първо чрез таланта си и второ - чрез електрическия си характер. През 2013 г. 54-годишният германец получи травма на главата след тежък ски инцидент в Мерибел (Савоя). Оттогава насам феновете на Червения барон спекулират за здравословното му състояние - тайна, строго пазена от семейството му.

На 20 юни миналата година съпругата му Корина Шумахер и дъщеря му, много развълнувани, го представляваха, когато той получи високо отличие от родната си Германия.

Снимка: БГНЕС