Бившият шеф на "Ферари": Оставете Шумахер и семейството му на мира

Жан Тод се разгневи на постоянните спекулации по повод състоянието на легендарния пилот

04.04.2023 | 18:19 Редактор: Вяра Димова
Бившият шеф на

Нека го оставим на мира, нека уважим желанията на Корина и нейните деца. Знаем, че инцидентът е оставил последствия. Всеки, който казва, че знае нещо, не знае нищо. Виждам Михаел през цялото време, той и семейството му са моето семейство.

Това заяви бившият шеф на "Ферари" Жан Тод пред Corriere della Sera, разгневен от постоянните спекулации от различни хора по повод състоянието на легендарния пилот от "Формула 1".

Думите му идват най-вече в отговор на серия от медийни изяви на откривателя на Шуми - Еди Джордан. Той си позволи да разкрива информация за състоянието на пилота, въпреки че след инцидента нито веднъж не е бил допуснат до болничното му легло.

"Той е тук, но сякаш го няма", бе заявил Джордан за състоянието на Шумахер, но когато бе притиснат от медиите, призна, че черпи информация не лично, а през посредник.

Колкото до Жан Тод - той продължава да е допускан до легендата, защото стриктно спазва обещанието си за конфиденциалност. Самият Тод винаги коментира публично единствено и само след изрично позволение от Корина. Така преди време Тод разкри, че когато посещава Шумахер, двамата заедно гледат състезания от Формула 1, пише dnes.bg.

Самата Корина пък също избягва контактите с медиите, а изключение е специалният документален филм за Шуми, в който тя признава: "Липсва ми всеки ден, не само на мен, а на всички. Все още е сред нас, всичко е различно, а той продължава да ни дава цялата си сила".

Снимка: БГНЕС