Кузманов допусна обрат и отпадна в квалификациите на Australian Open

Загуби с 6:0, 2:6, 2:6 от англичанина Били Харис

09.01.2024 | 07:39 Редактор: Тодор Петров
Кузманов допусна обрат и отпадна в квалификациите на Australian Open

Димитър Кузманов загуби срещата си от първи кръг на квалификациите на Откритото първенство на Австралия по тенис и отпадна от първия за годината турнир от Големия шлем.

Втората ни ракета при мъжете и 235-и в света загуби от англичанина Били Харис (номер 200 в ранглистата) след обрат - 6:0, 2:6, 2:6. Срещата продължи 1 час и 38 минути.

Кузманов поведе с 6:0 и 1:0, след което представителят на домакините направи серия от 5 поредни гейма преди българинът да намали на 5:2, но това беше и последният му гейм в сета. В решителната част родният талант поведе с 2:1 гейма, преди Харис да направи нова серия от 5 поредни, с което да стигне до успех.

Първата ни ракета Григор Димитров ще тренира с представителя на Финландия Емил Руусувуори в подготовка за Откритото първенство на Австралия, пише "Фокус".

Шампионът от Бризбейн и финалистът от Хонконг ще открият програмата на централния корт в "Мелбърн Парк" - "Род Лейвър Арена". Веднага след тях съвместно занимание ще имат олимпийският шампион Александър Зверев и световният номер 1 Новак Джокович.

Снимка: БГНЕС