"Локо" (Пд) започна подготовка с високи цели и запорирани сметки

"Целта ни е да сме шампиони", обяви треньорът на тима Александър Томаш

08.01.2024 | 16:56 Редактор: Вяра Димова

Отборът на "Локомотив" (Пловдив) започна зимната си подготовка. В първата тренировка за новата година се включиха 25 футболисти, като петима от тях са на проби - Роман Иванов, Матенин Кулибали, Владимир Медвед, Педро Виана и Уго-Кевин Сакоа. Сигурно ново попълнение е Мартин Райнов, който утре ще подпише своя договор с клуба.

Треньорът на "смърфовете" Александър Томаш обяви, че целта на тима е да спечели шампионската титла.

"Мен ме интересува спортно-техническата част. За селекции, заплати и премии хората до мен могат да кажат. Целта ни е да сме шампиони. Не сме водили преговори за нов договор на треньорския щаб", каза Томаш на днешната пресконференция.

В същото време изпълнителният директор Павел Колев разкри, че сметките на клуба са запорирани от НАП.

"Доста неща се промениха в "Локомотив" (Пловдив). Има промяна в собствеността на клуба, който е в процес на преформулиране на целите си. Промени предстоят, те се случват и в момента. Имаме нови футболисти, имаме нови приоритети, сред които ще бъде да се заздрави състоянието на клуба и отбора", коментира Колев.

Той разкри, че сериозен интерес има към вратаря на отбора Динко Хоркаш, а запитвания има и за Евандро. В същото време ръководството на клуба финализира изходящ трансфер срещу трансферна сума. Футболистът Джовани Бариани ще продължи своята кариера в китайския "Гуанси Пингуо Халиао".

Снимка: lap.bg