Треньорът на "Сакраменто" каза защо Везенков не играе в последните мачове

"Саша е професионалист и ще бъде готов за своя момент", смята Майк Браун

04.01.2024 | 11:21 Редактор: Вяра Димова
Треньорът на

Александър Везенков още не се е откроил. Затова не получава минути в последните мачове. Също така той все още не е се адаптирал към баскетбола в НБА. Това обяснение даде треньорът на "Сакраменто" Майк Браун, попитан защо избраният за най-полезен играч в Евролигата за миналия сезон не играе в последните няколко мача за "Кингс".

Везенков остана през цялото време на пейката при драматичната победа 138:135 над "Орландо". От Коледа насам българинът е играл точно 205 секунди и то в 1 мач за калифорнийския тим.

"Ако Саша играе, някой друг няма да го направи. Не смятам, че имаме достатъчно състезатели, които са се откроили до този момент. В зависимост от чувството ми и от съперника, аз мога да направя промяна във всеки един момент. Това, че Саша не играе сега, не означава, че няма да играе довечера или в следващия мач или в по-следващия. Той просто трябва да е готов както всички останали. Например, Крис Дуарте играеше малко в началото, после не се появяваше в ротацията, а сега е титуляр. Саша е професионалист и ще бъде готов за своя момент", заяви Браун, цитиран от "24 часа".

Снимка: lap.bg