Надал преди голямото завръщане: Ще дам най-доброто от себе си срещу конкуренцията

Бившият номер 1 в света обяви, че не се вижда да играе още дълго време

29.12.2023 | 16:10 Редактор: Вяра Димова
Надал преди голямото завръщане: Ще дам най-доброто от себе си срещу конкуренцията

Бившият номер 1 в света Рафаел Надал коментира как се чувства дни преди официално да се завърне на корта. Испанската легенда ще започне сезон 2024 с участие на турнира в Бризбън, Австралия, където ще играе и родната звезда Григор Димитров.

"Не мога да се оплача, чувствам се добре. Много по-добре, отколкото очаквах да се чувствам преди месец. За момента е невъзможно да мисля за печелене на трофеи. Но е възможно да се наслаждавам на завръщането си на корта. Честно, нямам големи очаквания. Единствено очаквано да мога да се завърна на корта, да бъда конкурентен и да давам най-доброто от себе си", започна 37-годишният тенисист, който отсъства от корта около година.

"Няма невъзможни неща. През последния месец тренирам с много добър интензитет. Просто да бъда тук е победа. Надявам се да имам възможност да се насладя на това, както и публиката. Нямам дългосрочни цели, защото не се виждам да играя още дълго време. Но ще се опитам да съм все по-конкурентен с течение на сезона", добави още носителят на 22 титли от турнири от "Големия шлем", цитиран от "Фокус".

Снимка: БГНЕС