Джошуа преди мача с Валин: Ако не го победя, кариерата ми приключва

"Ако молитвите ми бъдат чути, ще спечеля", заяви Ей Джей

23.12.2023 | 19:10 Редактор: Деси Николова
Джошуа преди мача с Валин: Ако не го победя, кариерата ми приключва

Антъни Джошуа призна, че боксовата му кариера "няма бъдеще", ако не победи Ото Валин, за да се стигне до евентуален сблъсък с Дионтей Уайлдър следващата година.

Ей Джей е устремен към трети успех от също толкова срещи на ринга през 2023, след като вече се справи с Джърмейн Франклин-младши с единодушно съдийско решение през април, преди да спре Роберт Хелениус в седмия рунд на мача им през август за 26-та си професионална победа в кариерата. Съботният двубой в Рияд е ключов за бившия двукратен световен шампион в тежка категория, който има амбиции да се завърне на трона. На кантара преди мача с Валин Джошуа излезе с 13 кг по-тежък от съперника си, информира БГНЕС.

"Без събота вечер няма бъдеще за мен. Тази вечер е основният ми фокус цяла седмица. Каквото и да се случи на ринга, знам, че там е сърцето ми. Нуждая се от тази победа. Ако молитвите ми бъдат чути, ще спечеля. Концентриран съм, моля се усилено и каквото Господ иска от мен, ще последвам този път. Правя така, че не е просто молитва, следвам и действията си", каза британецът, който заяви следното относно евентуален сблъсък с Уайлдър, който тази вечер се изправя срещу Джоузеф Паркър: "Аз съм сериозен боец, сериозен бизнесмен, имам страхотен екип зад себе си, който се занимава с бизнес страната на нещата. Както винаги съм казвал, оставете ме да се фокусирам върху това, което ми предстои".

Ей Джей има три загуби в кариерата си - поражение от Анди Руис през 2019, преди да отстъпи на два пъти от Олександър Усик. Шведският му опонент в Рияд Валин е с една-единствена загуба - от Тайсън Фюри.

Снимка: БГНЕС