Удар по Бразилия: Неймар ще пропусне Копа Америка

Турнирът ще се състои в САЩ между 20 юни и 14 юли

20.12.2023 | 13:08 Редактор: Искра Ангелова
Удар по Бразилия: Неймар ще пропусне Копа Америка

Лекарят от националния футболен отбор на Бразилия - Родриго Ласмар, заяви, че суперзвездата Неймар ще пропусне мачовете от Копа Америка следващото лято заради контузията си в лявото коляно. Голмайсторът на "Селесао" претърпя операция миналия месец, след като скъса кръстни връзки и увреди минискуса си по време на двубоя срещу Уругвай в световните квалификации през октомври.

Ласмар съобщи, че 31-годишният нападател ще отсъства от терените до август и че лекарите няма да опитват да ускоряват процеса на лечение, за да може той да участва в турнира.

"Няма да има време, твърде рано е, няма вариант да се прескочи някоя стъпка в лечението и да се поемат излишни рискове. Очакваме той да се излекува за началото на следващия сезон през август. Трябва да сме търпеливи. Не е правилно да се говори за завръщане девет месеца предварително. Тялото му се нуждае от достатъчно време за възстановяване, за да влезе във форма и да може да играе отново на високо ниво", каза лекарят, цитиран от "Ройтерс" и gol.bg.

Неймар се присъедини през август към шампиона на Саудитска Арабия - "Ал Хилал", но изигра само пет двубоя заради мускулни проблеми. 

Копа Америка ще се състои в САЩ между 20 юни и 14 юли. Бразилия е в група "D" заедно с Колумбия, Парагвай и отбор от квалификациите в зона КОНКАКАФ.

Снимка: БГНЕС