ЦСКА владееше трибуните, но на терена спечели "Лудогорец" с гол в 108-ата минута

Спас Делев вкара в последните секунди на огромното продължение

10.12.2023 | 20:15 Редактор: Елеонора Танева

С гол на Спас Делев в 108-ата минута "Лудогорец" излъга ЦСКА и спечели с 1:0 в историческия последен мач на стадион "Българска армия“ преди грандиозния ремонт.

Двата отбора изиграха много слабо за своите стандарти първо полувреме, в което домакините нямаха нито един точен удар от седем опита, докато гостите (53% владеене на топката) само веднъж намериха очертанията на противниковата врата при мизерните два шута.

В началото на второто полувреме се появи искрица надежда, че двата отбора ще вдигнат оборотите и ще "напълнят кошниците" си, защото Кайо Видал излезе сам срещу Бусато, но изобщо не успя да уцели вратата. После обаче постната продукция от първата част се пренесе и във второто полувреме. Едва в добавеното време вратарят на ЦСКА спаси тупалка на Пьотровски.

Голямата разлика след почивката дойде в притежанието на топката – "червените" обърнаха нещата и я владееха в 54% от времето, но така и не отправиха нито една точна стрелба от 13 опита, шест от които бяха блокирани.

В 18-ата минута от даденото огромно добавено време бившият футболист на "червените" Спас Делев вкара в опразнената врата.

Така и двата отбора ще зимуват с по 42 точки, но разградчани изместиха столичани от второто място. Лидер с 45 пункта е "Черно море".

Вижте повече във видеото.

Снимка: lap.bg