"Манчестър Юнайтед" тресна "Челси" с два гола на Мактоминей

"Червените дяволи" вече са само на 3 точки от топ 4

07.12.2023 | 06:57 Редактор: Тодор Петров

"Манчестър Юнайтед" спечели дербито с "Челси" на своя „Олд Трафорд“ с 2:1. Бруно Фернандеш пръв имаше възможността да стреля от бялата точка още в 9-ата минута, но ударът му с типичния подскок се оказа лесен за отразяване на Робърт Санчез. Н

Скот Мактоминей откри резултата в 19-ата минута, озовавайки се в позиция на няколко метра от голлинията. Шотландецът се превърна в едноличен лидер при реализаторите за „червените дяволи“ този сезон.

Коул Палмър възстанови равенството в последните секунди на първото полувреме с елегантно изпълнение между краката на Виктор Линдельов. Младият полузащитник се включи от дълбочина, дриблира и стреля с известен финес без да влага излишна сила.

Мактоминей добави втори гол на сметката си в 69-ата минута, като този път стреля с глава от близка дистанция. Изпълнението му се оказа и с цената на трите точки в дербито.

"Манчестър Юнайтед" вече е само на 3 точки от топ 4, където се намира "Манчестър Сити". "Гражданите" по-рано загубиха с 1:0 от "Астън Вила" и вече в четвърти пореден мач нямат успех, за да отчетат най-тежката им криза от началото на сезон 2023/24.

"Челси" от своя страна се намира на 10-ото място, независимо от стотиците милиони, които се наляха в клуба само в рамките на година и половина. 

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС