Избраха Виктор Осимен за най-добър играч през годината в Италия

Нападателят на "Наполи" вкара 26 гола в 32 мача

05.12.2023 | 13:00 Редактор: Вяра Димова
Избраха Виктор Осимен за най-добър играч през годината в Италия

Виктор Осимен бе избран за най-добър играч през годината в Серия А, обяви Съюзът на професионалните футболисти в Италия (АИК). Нападателят на "Наполи" помогна на отбора си да спечели първа титла от 33 години насам, след като вкара 26 гола в 32 мача. През новия сезон той е с шест попадения в десет двубоя.

Осимен и неговите съотборници в "Наполи" доминираха и вота за най-добрата единадесеторка за сезона. Шампионите са с цели петима представители, а "Интер" и "Милан" са с по трима. Лучано Спалети ("Наполи") пък спечели приза за треньор на годината, а Хвича Хварацхелия ("Наполи") е вкарал най-красивия гол.

АИК обяви най-добър отбор в стандартната схема за призове 4-3-3. В защита попадат Джовани Ди Лоренцо ("Наполи") като десен бек, Ким Мин-Дже ("Наполи") и Алесандро Бастони ("Интер") като централни бранители, както и Тео Ернандес ("Милан") като ляв защитник.

Халфовата линия е съставена от Хакан Чалханоглу ("Интер"), Николо Барела ("Интер") и Станислав Лоботка ("Наполи"), а нападението водят Осимен, Хварацхелия и Рафаел Леао ("Милан"). Вратар на годината пък е Майк Манян ("Милан"), пише gol.bg.

Снимка: БГНЕС