"Барса" пречупи "Порто" за класиране на 1/8-финал в ШЛ, "Ман Сити" със знаменит обрат

Грандовете от Испания и Англия продължават напред в Шампионската лига

29.11.2023 | 07:07 Редактор: Тодор Петров

Португалците Жоао Кансело и Жоао Феликс бяха в основата на обрата за "Барселона" с 2:1 над "Порто". Успехът на практика гарантира мястото на каталунците в осминафиналите на Шампионската лига. 

Португалският гранд все пак не се даде и първи поведе в резултата чрез Пепе Акино в 29-та минута. Три по-късно Жоао Кансело изравни, а в 57-та минута Жоао Феликс донесе успеха на тима си.

Така "Барселона" събра актив от 12 точки от 5 мача в Група Н и е с три повече от преследвачите си "Порто" и "Шахтьор" (Донецк). В последния си мач от групата на 13 декември тимът на Шави Ернандес ще гостува на "Антверп", докато "Порто" и "Шахтьор" ще имат директен сблъсък в битката за елиминациите.

В двубой от друга група "Манчестър Сити" обърна от 0:2 до 3:2 РБ Лайпциг на своя стадион "Етихад" и спечели група "G" на Шампионска лига. "Гражданите" имат пълен актив от 15 точки кръг преди края, докато германците са с 9 пункта и завършват на 2-ро място.

В директната битка за третото място "Йънг Бойс" победи с 2:0 "Цървена звезда" и напролет ще играе в Лига Европа, докато сръбският гранд остава на дъното.

Четете повече в gol.bg

Снимка: БГНЕС