Тихомир Тодоров показа как се става световен шампион по Шотокан Карате-до в Япония

Той спечели златото след четири безапелационни победи

27.11.2023 | 13:34 Редактор: Тодор Петров

Нова гордост за България. Тихомир Тодоров стана световен шампион по Шотокан Карате-до на Мондиала в Токио. Той спечели златото след четири безапелационни победи сред състезатели от 41 държави. 

"Ако искаш нещо да ти се получи, трябва да дадеш много. За тези успехи в Япония дадох точно толкова, колкото трябва. Щом съм победил, значи съм бил по-добре подготвен", сподели шампионът. 

Заедно с другите двама български състезатели - Мирела Йолова и Ивайло Боев, се пребориха и с голямата конкуренция в отборната надпревара. 

"Да завоюваш медал именно в Япония, столицата на бойните спортове, за мен е изключителна гордост и показва, че състезатели сме на изключително ниво, имаме качества и сме оценени по най-добрия начин", каза Йолова. 

Треньорката на триото коментира, че зад постигнатия успех се крият години неуморен труд и постоянство. А по думите на Тихомир, Българската федерация по Шотокан Карате-до финансира състезателите след 21-годишна възраст. Но дотогава той няма да спре да се занимава с бойния спорт.

Вижте повече в репортажа.