Стюбен преодоля Шахин на SENSHI 19, а Ахтерберг и Ливиниус предложиха титаничен сблъсък

Подобни мачове ни карат да обичаме кикбокса

26.11.2023 | 10:52 Редактор: Искра Ангелова
Стюбен преодоля Шахин на SENSHI 19, а Ахтерберг и Ливиниус предложиха титаничен сблъсък

Якоб Стюбен стигна до трудна, но заслужена победа над Муамер Кан Шахин на SENSHI 19, след като срещата бе изпратена в допълнителен рунд. Началото за турчина бе по-добре, но след това опитът и класата на германеца натежаха и той предложи прекрасен кикбокс в решителната четвърта част, за да се поздрави с победата.

Стюбен се утвърждава все по-уверено, като една от звездите на SENSHI. Причината са именно подобни победи.

А ако имаше награда за "Мач на вечерта", няма абсолютно никакво съмнение, че тя трябва да отиде за Лукас Ахтерберг и Джими Ливиниус за бруталния им бой в категория до 95 кг. на SENSHI 19. Двамата предложиха истинска гладиаторска битка с безброй нокдауни и множество обрати.

Двамата не се спестиха нито за миг и буквално изправиха публиката на крака с изпълненията си.

Едва ли обаче и най-романтично настроените фенове са вярвали, че ще видят цели 4 нокдауна във втория рунд и то след два реализирани за Ливиниус. Ахтерберг върна жеста, но това само загатна за зрелището в третия рунд.

Във финалната част имахме нужда само от няколко секунди, за да видим нидерландеца на земята. Скоро след това той отново падна, но се изправи преди отброяването до 10. Точно тогава той извади един хайкик от кошницата с магии и дори превъртя германеца при удара в брадата му. Последва втори нокдаун след няколко тежки удари край въжетата, а при третия обратът бе пълен и Семи Шилд нямаше друг избор, освен да сложи край на битката, защото един от бойците падна три пъти на земята, информира boec.bg.

Именно подобни мачове ни карат да обичаме кикбокса и само можем да се надяваме, че ще гледаме повече такива за в бъдеще.