Депутати искат оставката на Боби Михайлов. Той: След седмица всичко ще си дойде на мястото

Решението къде да се изиграе мача е обявено от УЕФА, категоричен беше изпълнителният директор на БФС Борислав Попов

22.11.2023 | 18:48 Редактор: Вяра Димова

Президентът на БФС Борислав Михайлов категорично отрече да носи отговорността за хаоса около организирането на евроквалификацията България - Унгария на 16 ноември. Това стана по време на изслушването му в комисия в Народното събрание. По това време пред депутатите отговаряха и вътрешният министър Калин Стоянов и директорът на СДВР.

Михайлов беше воден от кордон и заобиколи журналистите на влизане.

"БФС носи отговорност за случилото се на стадиона, а не извън него. Всяко такова нещо е недопустимо. Не може БФС и аз да се превръщаме в изкупителна жертва, че някой е организирал платен протест", заяви той. 

Самият Боби Михайлов твърди, че е получил информация, че се готви протест с издигане на расистки и забранени символи. 

"Ние организираме мач, с който да сме сигурни за живота на хората и футболистите. Въпреки този натиск аз съм горд, че успяхме да спасим човешки животи", уточни  президентът на БФС.

Обратно на твърденията на Михайлов и представителите на БФС, свидетелства изтекло писмо, изпратено от БФС до УЕФА дни преди мача България - Унгария.

"Въпреки че съм сигурен, че организаторите на мача от администрацията на БФС и местните право прилагащи органи, ще направят всичко възможно, за да неутрализират заплахите, все пак бих искал да получа мнението на УЕФА за адекватните начини за справяне с това - било то частично или пълно затваряне на стадион, затягане на процедурите за сигурност и влизане, смяна на мястото или всяко друго предложение, което може да имате", пише в писмо БФС до УЕФА.

Сега в комисия шефовете на БФС казват друго. 

"Решението къде да се изиграе мача е обявено от УЕФА", уточни изпълнителният директор на БФС Борислав Попов. 

Част от депутатите призоваха ръководството на БФС да подаде оставка, а Михайлов заяви, че следващата седмица предстои Изпълком, на който "всичко ще си дойде на мястото".