Боби Михайлов: Няма да бъда изкупителна жертва заради платен протест

БФС отговаря за случилото се на стадиона, а не извън него, каза той

22.11.2023 | 16:25 Редактор: Вяра Димова

БФС носи отговорност за случилото се на стадиона, а не извън него. Всяко такова нещо е недопустимо. Не може БФС и аз да се превръщаме в изкупителна жертва, че някой е организирал платен протест. Това каза по време на изслушването в парламентарната комисия за децата, семейството, младежта и спорта Борислав Михайлов.

"Ние организираме мач с който да сме сигурни за живота на хората и футболистите. Въпреки този натиск, аз съм горд, че успяхме да спасим човешки животи", категоричен е той.

"На 24 октомври получихме информация за предстоящи протестни действия. Включително издигане на расистки и забраенени символи. На следващия ден получаваме официалното писмо, с което ни се съобщава за масовото мероприятие. Ние изпратихме до уефа това писмо. Допълнително получихме писмо с оценка на риска в резултат и препоръка, че мачът трябва да се измести в друго населено място. УЕФА ни препоръча мачът да се играе при закрити врати", каза изпълнителният директор на БФС Борислав Попов.

Размириците около националния стадион "Васил Левски" преди мача България - Унгария миналата седмица провокираха свикването на извънредно заседание.

Очаквайте подробности!


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 5 месеца
Тоя темерут няма да си подаде оставката! Сигнализирай за неуместен коментар