Аржентина удари Бразилия на "Маракана", бой на трибуните беляза дербито

Единственото попадение отбеляза Николас Отаменди

22.11.2023 | 07:28 Редактор: Искра Ангелова
Аржентина удари Бразилия на

Световният шампион по футбол Аржентина победи с 1:0 като гост Бразилия в мач от 6-ия кръг на квалификациите за Мондиал 2026 в зона КОНМЕБОЛ. Единственото попадение на стадион "Маракана" отбеляза Николас Отаменди в 63-ата минута. Той се разписа с глава след центриране от ъглов удар на Джовани Ло Селсо.

В 89-ата минута Бразилия остана с човек по-малко, след като Жоелинтон получи червен картон. Лионел Меси игра за Аржентина до 78-ата минута, а дебют за бразилците направи 17-годишният нападател на Палмейрас Ендрик.

Началото на мача се забави с половин час заради бой между бразилската полиция и аржентински фенове по трибуните. Футболистите на двата тима се опитаха да успокоят обстановката, след което Меси и съотборниците му се прибраха в съблекалнята. В крайна сметка, органите на реда овладяха ситуацията и гостите се завърнаха на терена, съобщава БНР.

В другите срещи: Парагвай - Колумбия 0:1, Еквадор - Чили 1:0, Уругвай - Боливия 3:0 и Перу - Венецуела 1:1. Начело в класирането е Аржентина с 15 точки, пред Уругвай с 13 и Колумбия с 12.

Снимка: БГНЕС