Софиянски: На "Левски" им трябва спонсор от ранга на "Газпром"

Очакванията му са на всяко звено да има поне по един роден играч, което ще го отличи от ЦСКА и "Лудогорец"

19.11.2023 | 12:28 Редактор: Елеонора Танева
Софиянски: На

Имам притеснения, че ентусиазмът на публиката се изчерпва. Все пак голяма част от това да се поддържа "Левски" се дължи на феновете. Струва ми се, че при Иво Ивков и Мъри Стоилов имаше малко повече емоция и настроение, без да подценявам Наско Сираков и Даниел Боримиров. Може би, ако бяха останали всички в един екип, щеше да е по-добре. Това коментира бившият столичен кмет Стефан Софиянски в интервю за "Тема спорт".

По думите му е ясно, че в касата на клуба няма да могат да влязат добри суми от трансфери на играчи, както бе в началото на годината.

"Освен това тези, които в момента играят на "Герена“, изглеждат много предани на клуба. Към тази конструкция на терена трябва да се добавят повече български футболисти. Вижда се, че няма конфликт по постовете и дано се тръгне по тази линия на всяко звено да има поне по един роден играч. Ще се постигне баланс между българи и чужденци и мисля, че ще работи много по-добре, отколкото в отбори като ЦСКА и "Лудогорец", където изцяло са легнали върху иностранците", коментира Софиянски.

Той определи условията, поставени от "Юнайтед груп" като неизпълними.

"Те поставиха неизпълними условия пред НАП и държавата да се ангажира с неща, които не е редно да стават. Не може да ангажираш държавата по този начин. Искаха НАП да разсрочи дълговете, да махне лихвите. Запознат съм с техните условия, които бяха неизпълними. Дали ги бяха поставили, за да не се осъществи сделката, не знам. Пожелаха 50-годишна концесия на стадион „Георги Аспарухов“, което е невъзможно според българското законодателство. Тук не бих винил никой за пропадането на сделката", добави Софиянски.

Бившият кмет допълни, че преди време "Левски" е изпуснал интересите на "Газпром“: "Сега нещата са почти невъзможни. Но ако от "Герена“ искат да направят нещо, им трябва именно такъв спонсор".

Снимка: БГНЕС