Тръст "Синя България" отговори на Сираков: "Левски" се ръководи чрез зависимости

"Истинският враг на клуба не е нито Петър Ганев, нито привържениците", пишат те

10.11.2023 | 16:53 Редактор: Искра Ангелова
Тръст

Г-н Сираков, истинският враг на "Левски" не е нито Петър Ганев, нито привържениците. Това написаха от Тръст "Синя България" след Общото събрание на акционерите на клуба, което се проведе вчера.

Пълен текст на позицията на Тръст "Синя България":

"Изключително изненадани сме от първото от доста време насам обръщение на мажоритарния собственик на клуба. За жалост, това обръщение не цели внасяне на многократно гарантираната от него прозрачност, а директна атака срещу единствения представител на феновете в контролния орган на ПФК "Левски".

Няма да навлизаме в патетичния тон присъщ за семейството на мажоритарния собственик. Просто ще изброим някои имена, изцяло заслуга на г-н Сираков.

Предварително се извиняваме за навярно липсата на изчерпателност и негативните емоции от имената по-долу, както и за това, че голяма част от тях вероятно дори не помните. Извиняваме се и на хората, описани долу, те не са виновни:

- Джоузеф Диксън

- Звонимир Микулич

- Фейсал Рерас

- Ребин Сулака

- Тома Даске

- Начо Монсалве

- Гьоко Зайков

- Христос Шелис

- Драган Шолак

А сега и малко факти:

- Огромен дълг към Петър Хубчев и екипа му

- Огромен дълг към Насиру Мохамед

- Огромен фарс покрай първата орбита и "сделката" с Диксън

- В момента клубът е спечелил по-малко точки отколкото миналата година в същия етап от първенството

- Видимо намалена посещаемост на мачовете от първенството

- Пропусната възможност за покриване на значителна част от задължението към НАП чрез продажба на футболист(и) през зимната пауза на 2023

- Провал и в опита за втората орбита и сделката с "Юнайтед Груп"

- Назначаване на изпълнителен директор без каквото и да е образование или опит

Можем да изброяваме и още, но това са най-явните и публично известни управленски решения.

Г-н Сираков, истинският враг на "Левски" не е нито Петър Ганев, нито привържениците. Истинският враг е некомпетентността и зависимостите, чрез които се ръководи клуба.

Единствената вина на Петър Ганев е, че има "неблагоразумието" да е един от водещите икономисти в България, дълбоко уважаван със своята активна професионална и гражданска позиция. Виновен е, че е по-подготвен и компетентен във финансов план от всички членове на НС и УС на клуба взети заедно. Виновен е и че етиката и моралният му компас не търпи фалша както подобава на един истински левскар.

Чудесен начин да насочите общественото внимание на грешното място, а не върху многопластовите проблеми на ПФК "Левски". Е не Ви се получи, г-н Мажоритарен собственик!".

Снимка: БГНЕС