Италия разби Северна Македония с 5:2 и докосва Евро 2024

Федерико Киеза отбеляза две попадения за "адзурите"

18.11.2023 | 08:31 Редактор: Елеонора Танева

Италия изигра отличен мач срещу Северна Македония и спечели с 5:2, за да се изравни по точки с Украйна на второто място в група С на евроквалификациите. И двата тима имат по 13 точки и делят втората позиция, зад класиралия се тим на Англия. Италия гостува на Украйна в Леверкузен в понеделник и ако не загуби се класира на Евро 2024.

Действащият еврошампион излезе на "Олимпико" без доста важни фигури. Ди Лоренцо бе наказан, липсваха нападатели като Имобиле, Ретеги и още половин дузина футболисти. Джакомо Распадори бе на върха на атаката, а по двата фланга действаха Киеза и Берарди.

В 17-ата минута Тогава Распадори центрира към далечната греда и там Матео Дармиан засече топката с глава в ъгъла за 1:0.

Жоржиньо изпусна дузпа в края на полувремето. 

В следващата атака обаче Италия направи 2:0. Барела бутна топката с пета назад към Федерико Киеза, който от въздуха прати топката в ъгъла. В добавеното време на първата част Киеза вкара и трети гол за адзурите.

Северна Македония направи 3 промени на почивката и това се отрази. Комшиите върнаха два гола. И двата ги вкара резервата Яни Атанасов. 

Распадори направи 4:2 в 81-ата минута след чудесен извеждаш пас на Барела и удар по диагонала. Резервата Ел Шаарауи оформи крайното 5:2 след пас на Димарко.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС