Драма и 2:2 на "Васил Левски": С автогол в последната секунда България пропусна да бие Унгария

Двата отбора играха с по 10 човека след два червени картона

16.11.2023 | 21:09 Редактор: Искра Ангелова

Националният отбор на България най-накрая показа добро лице и не се даде на големия фаворит в група "G" на квалификациите за Евро 2024 - Унгария. Срещата пред празните трибуни на националния стадион "Васил Левски" завърши 2:2, като новият селекционер Илиан Илиев успя да преобрази трагичните "Лъвове" още в дебюта си.

Гостите поведоха чрез Мартин Адам в 18-ата минута, а в 24-ата Спас Делев изравни след асистенция на Кирил Десподов.

В 37-ата минута Валентин Антов беше изгонен от игра за втори жълт картон. 120 секунди по-късно съдбата му последва и Илия Груев-младши, но след намесата на ВАР, халфът на Лийдс Юнайтед правилно беше върнат в игра.

След почивката гостите натиснаха, но в 57-ата минута и те останаха в намален състав, след като Милош Керкез получи второ официално предупреждение. В 79-ата минута Кирил Десподов вкара от дузпа за 2:1, но в последната секунда от 6-минутното добавено време Алекс Петков си вкара автогол и България изпусна победата.

Равенството устройва Унгария и отборът и официално се класира за Евро 2024, след като няма как да бъде изместен от едно от първите две места. България остава на дъното, но вече с 3 точки в актива си и още без победа.

Срещата обаче беше съпроводена от огромен скандал, за който със сигурност ще се говори по цял свят. Извън стадиона протестите срещу ръководството на БФС ескалираха и има ранени хора и полицаи.

Вижте повече във видеото.

Снимка: Lap.bg.