Привържениците на "Ботев" (Пловдив): Удобно е феновете да са виновни

"Обединени сме по-силни от всякога и ще продължим да се борим заедно за играта", пишат феновете на "канарчетата"

17.11.2023 | 16:35 Редактор: Ивета Велева
Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Отговорни за събитията на 16.11.2023г. са единствено и само ръководните кадри на МВР, които послушно охраняваха "шепата мерзавци", подиграваща се с българския футбол вече прекалено дълго време. Това обявиха от Клуба на привържениците на "Ботев" (Пловдив) и Обединени фракции "BULTRAS" във връзка с ексцесиите по време на вчерашния протест срещу ръководството на БФС.

Според тях ситуацията е представена "удобно".

"Удобно е феновете да са виновни, за да гарантират комфорт още малко време. Не забравяйте обаче, че обединени сме по-силни от всякога и ще продължим да се борим заедно за играта, която обичаме и за бъдещето на българския футбол", допълват те.

"Клубът на привържениците на "Ботев" (Пловдив) и Обединени фракции "BULTRAS" изразяват своето крайно огорчение и категорична непримиримост към пълната неадекватност на служителите на СДМВР и на всички, свързани с БФС, довела до изключително неприятни сцени във вчерашната вечер. Бихме искали да изтъкнем, че удобната за всички информация за вътрешни сблъсъци между феновете на различни отбори на протеста снощи категорично не отговаря на истината - напрежение между феновете не е имало. За пореден път след несвършена работа, непровокиран произвол и избиване на комплекси, ставаме свидетели на преекспониране на събитията от страна на МВР. Над 1500 "служители на реда" не само не успяха да опазят "500"-те човека (според осъдения на двугодишен затвор Лечков), а подложиха както тях, така и случайни минувачи, дори и излъчващи на живо в ефир журналисти на неоправдана репресия", поясняват те.

"Всичко организирано като реакция от МВР - водни оръдия, спрейове, бой с палки, нахлуване в заведения, принудително отвеждане на мирни граждани, които дори не са участвали в протеста се случва пред очите и в присъствието включително на малки деца, заведени на "мирен протест" от родителите си", пишат още феновете.

"Неадекватните обяснения на ръководните кадри в МВР, опитвайки се да припишат вината на всички нас, които сме явно единствените на които им пука за българския футбол, са голословни и до момента си остават само думи - За съжаление удобно разпространени по всички медии. Те обаче не могат и няма да могат да спрат стотиците видеа, показващи истинските нарушители на правила и морал", завършват ботевистите.