С гол в последната секунда "Хебър" измъкна точка от "Черно море"

Варненци пропуснаха да затворят мача по-рано и изпуснаха трите точки

11.11.2023 | 14:53 Редактор: Вяра Димова

Лидерът в Първа лига "Черно море" изпусна заслужена победа, завършвайки 1:1 като гост на "Хебър" след допуснат гол в 96-ата минута.

"Моряците" тотално надиграха противника си (18:6 удара, от които 6:2 точни), но до последно трябваше да бъдат предпазливи. Исмаил Иса откри резултата в средата на второто полувреме, но дълбоко в добавеното време Стефан Цонков изравни след центриране в пеналта на варненци.

Така момчетата на новия национален селекционер Илиан Илиев събраха 36 точки на върха и дръпнаха на ЦСКА и "Локомотив" (Пловдив), които имат по 35 пункта. "Хебър" е девети с 20 точки.

През първото полувреме на мача липсваха положения и пред двете врати. "Черно море" успя да наложи осезаем натиск едва след първия половин час. Първият опасен удар бе на Едгар Пашеко, след който се стигна до рикошет и нямаше проблеми за вратаря на пазарджиклии Матвей Игонен. Най-чистото си положение гостите от Варна пропуснаха в 41-вата минута. Тогава таранът Исмаил Иса бе изведен зад защитата, но с десния крак стреля над напречната греда.

След час игра системата за видео асистенция в помощ на съдиите прегледа ситуацията в наказателното поле за евентуално нарушение срещу нападателя на "моряците" Исмаил Иса, но се прецени, че няма никакво основание за отсъждане на дузпа.

В 67-ата минута Алекс Фернанде извезе Иса зад гърба на защитата и нападателят копна топката над вратаря Игонен за 1:0 за "Черно море". В 76-ата минута на мача Алекс Фернандес се откъсна сам от центъра към вратата на "Хебър" и стреля по земя с левия крак покрай вратаря Игонен, но топката се отби в левия стълб и се върна на терена.

Двe минути по-късно Атанас Кабов от домакините стреля покрай вратата, след като получи пас в добра позиция от Георги Николов. А веднага след това Игонен спаси шут на останалия сам срещу Александър Василев от "Черно море".

В 96-ата минута при изпълнение на последния корнер в мача Стефан Цонков от "Хебър" бе най-добре пласиран и с глава отклони топката в ъгъла, като Иван Дюлгеров само успя да я пипне, но не и избие - 1:1.

Вижте повече във видеото.

Снимка: lap.bg