Холанд и "Сити" разбиха "Йънг Бойс", Пепе от "Порто" счупи рекорд на Тоти

Португалецът се разписа на 40 години и 254 дни и вече е най-възрастният играч с гол в ШЛ

08.11.2023 | 07:20 Редактор: Тодор Петров

Носителят на трофея от Шампионската лига "Манчестър Сити" разби с 3:0 шампиона на Швейцария "Йънг Бойс" в двубой от Група "G". По този начин хората на Пеп Гуардиола си гарантираха класирането за елиминациите в турнира.

Гостите завършиха мача с човек по-малко, след като в 53-ата минута червен картон получи Сандро Лаупер. В герой се превърна головата машина Ерлинг Холанд, който заби две от попаденията за Сити. Той откри резултата в 23-ата минута от дузпа,  а след това фиксира и крайното 3:0 в 51-ата минута. 

Разписа се и Фил Фодън в първата минута на добавеното време на първата част. Така "Манчестър Сити" има 12 точки след 4 мача и продължава напред в турнира.

В друг мач от ШЛ снощи защитникът на "Порто" Пепе влезе в историята. Ветеранът се превърна в първият футболист над 40 г. възраст, който вкарва гол в историята на Шампионската лига. Той реши мача срещу "Антверп" от група Н, като вкара с глава в края на срещата за крайното 2:0. 

Пепе се разписа на 40 години и 254 дни, като по този начин подобри рекорда на Франческо Тоти, който бе най-възрастният голмайстор до момента. Тоти вкара на 38 години и 59 дни през 2014 г. за "Рома" срещу ЦСКА (Москва).

Другият гол за "Порто" бе дело на Еванилсон от дузпа в 32-ата минута. Порто има 6 точки в група Н и излезе на второто място в таблицата с равен актив с "Шахтьор" (Донецк). Лидер е "Барселона" с 9. 

Снимка: БГНЕС