15 години по-късно "Шахтьор" повали "Барселона" в Хамбург

Единствения гол в мача вкара Данило Сикан

07.11.2023 | 21:55 Редактор: Искра Ангелова
15 години по-късно

"Шахтьор" (Донецк) победи "Барселона" отново след 15 години. Украинците надвиха "Барселона" с 1:0. "Шахтьор' събра 6 точки от четири кръга в група Н на Шампионската лига и запази шансове да се класира на осминафиналите. Барса остава с 9 пункта начело в групата.

Единствения гол в мача вкара Данило Сикан в 40-ата минута с глава. Това е трета победа за украинците срещу Барса в историята на съперничеството. Последната бе през 2008 г. на "Камп Ноу" с 3:2. През 2004 г. пък "Шахтьор" победи 2:0 у дома каталунците.

"Шахтьор" (Донецк) прие "Барселона" в Хамбург заради войната в Украйна. Каталунците знаеха, че могат да се класират на осминафиналите в Шампионската лига 2 кръга преди края на груповата фаза. За целта хората на Шави трябваше да не губят мача.

"Барса" имаше три победи от първите 3 мача в групата. Украинците пък имаха инфарктни мачове – първо загубиха 1:3 от "Порто", а след това обърнаха 3:2 "Антверпен". За "Шахтьор" това бе дебют в Шампионската лига за новия треньор Марино Пушич. Неговият тим победи "Динамо" (Киев) с 1:0 в дербито на Украйна през уикенда. "Барса" пък надви "Реал" (Сосиедад) като гост.

Четете цялата статия в gol.bg.

Снимка: БГНЕС