"Челси" нанесе първа загуба на 9 от "Тотнъм" в луд мач с главно действащо лице VAR

"Сините от Лондон" спечелиха градското дерби с 4:1

07.11.2023 | 06:50 Редактор: Тодор Петров

"Челси" нанесе първа загуба на "Тотнъм" от началото на сезона и така автоматично върна Манчестър Сити на върха в класирането на Висша лига. Успехът обаче дойде след най-кошмарния ден в историята на английските видео-асистент арбитри.

Срещата започна обещаващо за домакините с гол след рикошет на Деян Кулушевски още в 6'. Скоро след това Хюн Мин Сон удвои аванса на „шпорите“, но именно тогава се започна преглеждането на повторенията. Голът на корееца бе справедливо отменен заради засада, колкото и време да отне ситуацията за анализ.

В 21' нещата станаха от трагикомични, защото бяхме принудени в продължение на 10 минути да гледаме срещата на записи. Първо гол на Рахим Стърлинг бе отменен, защото англичанинът игра с ръка преди да се разпише. После Мойзес Кайседо реши, че е изравнил, но пак линиите влязоха в действие и бе отсъдена засада. При преглеждането обаче, времето бе върнато още малко, за да се види, че Кристиян Ромеро прави нарушение не просто за дузпа, но и за червен картон. Аржентинецът бе изгонен за четвърти път с екипа на "Тотнъм", макар все още да няма и 80 мача зад гърба си. От бялата точка се разписа Коул Палмър.

Втората част продължи с кошмарите, защото Иенома Удожи си изкара втори жълт картон при една невралгична ситуация в своята половина и така „белите“ останаха с 9 души на терена.

Николас Джаксън имаше нужда от куп положения, за да преодолее най-накрая Гилермо Викарио и въпреки геройствата на стража, той трябваше да изкара топката от мрежата си още три пъти в 75', 94 и 98' за хеттрика на 22-годишния таран.

Ерик Дайър бе решил, че е изравнил за 2:2, въпреки огромния хандикап за тима си. Той намери мрежата след статично положение, но се оказа, че е в засада и пак не успя да се израдва.

В крайна сметка резултатът на срещата бе 1:4. "Тотнъм" завършва 11-я кръг на второ място с 26 точки, а "Челси" изплува до средата на таблицата с 15 пункта.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС