Георги Градев: САС отхвърли искането на УАДА за налагане на наказание на Антъни Иванов

Той продължава подготовка за Олимпиадата в Париж, обясни адвокатът на българския национал по плуване

06.11.2023 | 17:34 Редактор: Вяра Димова
Георги Градев: САС отхвърли искането на УАДА за налагане на наказание на Антъни Иванов

Спортният арбитражен съд (САС) в Лозана отхвърли искането на УАДА за налагане на наказание на Антъни Иванов от датата на решението (26.6.2023 г.). Вместо това, наказанието на Антъни ще бъде в сила от 10.10.2022 г. до 25.9.2024 г. Антидопинговият център (АЦ) е длъжен да промени датата на изтичане на наказанието на сайта си незабавно. В противен случай ще им заведем дело за вреди. Това написа юридическият съветник на българския национал по плуване Антъни Иванов - Георги Градев във Facebook.

"Това, че Антъни плува през половината от периода на наказанието му, се дължи на "невероятните" юристи от АЦ и адвоката на БОК, които побързаха да се похвалят с решението на САС, за което заслуга има само и единствено УАДА, докато нашите хора бяха само зрители в Лозана за сметка на данъкоплатците. 

Решението на САС се обжалва в Швейцарския върховен съд в момента. Антъни продължава своята подготовка за Олимпиадата в Париж. В случай на отмяна на решението на САС, ще потърсим съдебна отговорност от всички замесени лица в този анти-български случай", обяснява Градев.

Снимка: lap.bg