"Лудогорец" подчини "Славия" и трупа точки към върха

"Орлите" се наложиха с 2:0 като гост

02.11.2023 | 20:22 Редактор: Искра Ангелова

"Лудогорец" победи с 2:0 като гост "Славия" в отложен мач от третия кръг в Първа лига. Старши треньорът на "белите" Златомир Загорчич отново не беше на резервната скамейка заради наказание от предишния му престой, а неговото място край тъчлинията отново беше заето от Мартин Кушев.  

"Зелените" бяха по-активни и отправиха първия си удар в мача още в третата минута. Тогава Секо засече от въздуха центриране на Рик отляво, но изпрати топката високо над вратата.

След близо четвърт час игра Якуб Пьотровски подаде за Руан Секо, но изстрелът на нападателя срещна гредата. В 17-ата минута Секо получи на дъгата пред наказателното поле и шутира по земя, но завърналият се в игра Светослав Вуцов лесно се справи със ситуацията, информира gol.bg.

Пет минути преди почивката Аслак Фон Витри центрира към Секо в наказателното поле, но бразилецът би неточно с глава

Превъзходството на шампионите продължи и през второто полувреме. В 52-ата минута Пьотровски центрира успоредно на голлинията, но няколко футболисти на гостите се разминаха с топката на чисти позиции. Кълбото достигна до Рик Джонатан и той центрира за Текпетей, но ударът му с глава излезе в аут.

В 68-ата минута "Лудогорец" поведе в резултата. Антон Недялков подаде към Клод Гонсалвеш, който с пета продължи към Квадво Дуа и той прати топката във вратата и под плонжа на Вуцов. Девет минути след това Кайо Видал центрира за Дуа и той с глава отблизо реализира втория гол в мрежата на "белите".

След този успех "Лудогорец" е четвърто място в класирането с 30 точки, докато "белите" заемат 14-та позиция с 11 пункта.

Снимка: Lap.bg