Ел Маестро иска нови футболисти на два ключови поста в ЦСКА

Сейни Санянг най-вероятно ще бъде преотстъпен през зимата

23.10.2023 | 07:58 Редактор: Тодор Петров
Ел Маестро иска нови футболисти на два ключови поста в ЦСКА

ЦСКА ще опита да привлече поне двама нови футболисти по време на зимната пауза в първенството. На „Армията“ вече работят усилено по предстоящата селекция, като приоритет в търсенето на нови футболисти са позициите ляв бек и халф.

Единственият типичен ляв краен защитник в състава на Нестор Ел Маестро е 20-годишният Сейни Санянг, който не е попадал в групата вече 5 поредни двубоя. Вместо него на този пост играят универсалните бойци Емануел Шакич и Тибо Вион, но никой от тях не се чувства напълно комфортно на него.

Почти сигурно Санянг ще бъде преотстъпен през зимата, тъй като все още има нужда от адаптация към европейския футбол и трупане на игрови опит. Най-вероятно той ще бъде пратен под наем в "Литекс", след като освен всичко друго, на „Армията“ заема и квота за чужденец извън Европейския съюз, пише "Тема Спорт". 

Плановете на Нестор Ел Маестро са през пролетта да използва Шакич основно в средата на терена като алтернатива на Юга, Вион да се бори с Турицов за място отдясно но отбраната, а вляво за игрово време да спорят завръщащият се от тежка контузия Брадли де Нойер и евентуално ново попълнение.

"Червените" ще опитат да увеличат конкуренцията и в средата на терена, където ромбът на Нестор няма реална конкуренция. Неслучайно в двубоя с "Пирин" в събота игралият като ляв халф Тобиас Хайнц беше заменен от нападателя Матиас Фаетон. В ЦСКА искат да привлекат футболист с профила на Хайнц и Кареасо – раздвижен и динамичен в офанзивен план и енергичен и агресивен в защита.

Снимка: БГНЕС