Пореден триумф за Макс Верстапен, Хамилтън и Льоклер са в топ 3

Нидерландецът спечели спринта на пистата в Остин

22.10.2023 | 09:55 Редактор: Вяра Димова
Пореден триумф за Макс Верстапен, Хамилтън и Льоклер са в топ 3

Макс Верстапен спечели спринта на пистата в Остин, след като водеше от старта до финала. Това е трети триумф за нидерландеца в кратката надпревара за сезона.  Втори остана Люис Хамилтън, който показа, че "Мерцедес" определено прогресират, а Шарл Льоклер с "Ферари" завърши трети. 

На старта Макс се защити много агресивно срещу Льоклер и запази първото място, докато Хамилтън успя да се измъкне пред пилота на "Ферари" и излезе втори. 

По-назад Сайнц, който единствен стартира с гуми софт, изпревари колите на Макларън и излезе 4-и, докато Пиастри започна да губи позиции. Ръсел обаче, след изпреварване срещу австралиеца, излезе извън пистата и получи наказание от 5 секунди. В челото Хамилтън поддържаше темпото на лидера в продължение на 7-8 обиколки преди Макс да започне да се откъсва напред. 

Норис си върна позицията от Сайнц, след като преди това отби няколко атаки от Чеко Перес, който също се справи с пилота на "Ферари". Ръсел подгони Сайнц и за кратко го изпревари, но испанецът успя веднага да си върне позицията. 

До края нямаше размествания. Нова победа за Верстапен, пред Хамилтън и Льоклер. Норис, Перес, Сайнц, Гасли и Ръсел, който заради наказанието си загуби една позиция, пише gol.bg.

В битката за 2-ото място Хамилтън взе още 3 точки на Перес, чийто аванс бе намален на 27. В неделя вечерта в същинския старт Люис може да намали още пасива си, след като започва трети, а мексиканецът едва 9-и. 

Снимка: БГНЕС