Фондация "Реал" (Мадрид) планира да открие втора школа в България

Министър Илиев обсъди с легендата на "Реал" (Мадрид) Емилио Бутрагеньо дейността ѝ

11.10.2023 | 11:45 Редактор: Росица Николаева
Фондация

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев проведе среща с легендата на "Реал" (Мадрид) Емилио Бутрагеньо и делегация от Фондация "Реал" (Мадрид). Двамата обсъдиха дейността на фондацията у нас и бъдещите планове за нейното развитие на територията на страната.

През 2016 г. във Видин бе открито спортно училище към фондацията, чиято основна цел е да се интегрират деца в неравностойно положение и чрез футбола да им бъдат създадени условия за по-добро бъдеще.

Бутрагеньо подчерта, че Фондация "Реал Мадрид" планира да открие втора школа в България, която ще се намира в близост до София. За да бъде подпомогнато бъдещото развитие на училището във Видин и дейността на фондацията, бе организиран благотворителен търг с  ексклузивни артикули на клуба с колекционерска стойност, подкрепен от ММС.

"Ценя високо Вашите инициативи, които развивате не само в България, но и в целия свят. Спортът е много силно социално оръжие и има ключова роля при изграждането на личностни качества и ценности", каза министърът на младежта и спорта. Илиев акцентира, че чрез постиженията в спорта децата имат възможност да покажат своите умения пред света и да изпитат удовлетворение от положените усилия.

На срещата присъства също Николина Ангелкова, почетен председател на Фондация "Приятели на спорта", която е партньор на Фондация "Реал" (Мадрид) и подпомага осъществяването на дейността ѝ в България. Ангелкова изказа благодарността си към екипа на ММС за оказаната подкрепа.

Снимка: ММС