Кървава драма в Ивицата Газа: Племенник на бивш играч на "Ливърпул" убил членове на "Хамас"

Бенаюн оцелял по чудо

09.10.2023 | 22:50 Редактор: Толя Стоянова
Кървава драма в Ивицата Газа: Племенник на бивш играч на

Легендата на Израел Йоси Бенаюн е оцелял като по чудо след изключителна семейна драма покрай войната, която се разразява на Ивицата Газа.

Бившият футболист на "Ливърпул" и "Челси" е бил прострелян на входа на своята къща, след което е тръгнал към близкото поле, за да се скрие. През това време е последвала кървава свада в дома му.

Местният "Спорт 5", цитиран от "Тема спорт", твърди, че Шакед – племенник на известния футболист, е убил трима членове на "Хамас" в семейната им къща, след като те са опитали да нахлуят.

Семейството на Бенаюн живее в Ивицата Газа, където членове на "Хамас" на практика преследват всички израелци, убивайки вече десетки, дори стотици.

Останалата част от фамилията е била спасена благодарение на героизма от Шакед, който е офицер в голанската бригада на Израел, пехотна част от местните въоръжени сили.

"В шок съм, това беше голямо чудо. Това е най-трудният ден в моя живот, вече бях приел, че всички сме мъртви. Тогава се случи чудото обаче, благодарение на моя героичен племенник", казва Бенаюн пред Ynet.

Към този момент Бенаюн е технически директор на националния отбор на Израел.

В кариерата си Бенаюн има 69 мача и 8 гола за "Уест Хям", след което преминава в "Ливърпул" (92/18), "Челси" (14/1), "Арсенал" (19/4), играл е още за един куп отбори, а за Израел има 102 срещи с 24 попадения. През сезон 2012/13 с "Челси" спечели Лига Европа.

Снимка: БГНЕС