"Борусия" (Дортмунд) и "Милан" не успяха да намерят пътя към гола

Неточният мерник на нападателите в двата отбора оказа влияние на резултата

05.10.2023 | 07:34 Редактор: Вяра Димова

"Борусия" (Дортмунд) и "Милан" не успяха да разрешат спора помежду си във втория кръг от груповата фаза в Шампионската лига, благодарение на неточния мерник на нападателите в двата отбора и добрата игра на бранителите в най-ключовите моменти, за да видим нулево равенство на "Сигнал Идуна Парк".

"Росонерите" бяха по-настоятелни в хода на цялата среща, а най-чистите положения паднаха пред Оливие Жиру в края на първата част и пред Тео Ернандез в края на второто полувреме. Таранът на италианците се измъкна в малкото наказателно поле, но трябваше да овладява балонна топка, а близкото присъствие на сънародника му Ернандез направи така, че двамата си попречиха и дори не се стигна до точен изстрел. Далеч по-красива ситуация стана за бранителя, който пробва да плонжира от далечно разстояние и ударът му с глава просто не намери рамките на вратата.

"Жълто-черните" също могат да се похвалят с някои добри ситуации, но в техния случай Майк Менян се оказа последна преграда. Една такава дойде секунди преди края на редовното време преди почивката и бе създадена от Рами Бенсебайни. Прецизният му изстреля по земя намери ръкавиците на френския страж и той опази мрежата си суха.

Равенството означава, че "Дортмунд" добавя първата си точка в Група F, тъй като преди няколко седмици инкасира загуба с 2:0 при гостуването си на ПСЖ, пише gol.bg. За "Милан" пък това е втори пореден нулев резултат след равенството с "Нюкасъл" на "Сан Сиро".

В другата среща англичаните поднесоха една от изненадите на сезона, като победиха с 4:1 "парижани", и така застанаха начело на групата.

Снимка: БГНЕС