"Борусия" (Дортмунд) продължава без загуба в Бундеслигата, победи с 3 на 1 "Хофенхайм"

Успехът бе трети пореден за "жълто – черните"

30.09.2023 | 19:21 Редактор: Михаела Димитрова

В Германия - "Борусия" (Дортмунд) продължава без загуба в Бундеслигата след като в среща от 6 - кръг победи като гост "Хофенхайм" с 3 на 1.

Успехът бе трети пореден за "жълто – черните", като във въпросните три срещи тимът е отбелязал осем гола. "Дортмунд" поведе в 18-та минута след груба грешка в защитата на "Хофенхайм".

След изпълнение на тъч защитникът - Бруукс  не овладя добре топката тя му бе отнета от Брант, последва пас към Фюлкруг и нападателят откри головата си сметка за вестфалци. Много бързо обаче Хофе възстанови паритета. За нарушение на ветерана Хумелс бе отсъдена дузпа, а Крамарич бе безкомпромисен от 11-те метра.

В добавеното време на първата част нова грешка в ариегарда на домакините доведе до ново попадение. Отбеляза го Марко Ройс.

През второто полувреме Хофенхайм се опита да обърне нещата в своя полза но Борусия издържа , а в заключителните секунди Риерсон , който направи около 60 – метров пробив оформи крайното 3 на 1 и подпечата победата на тима. С нея Дортумунд излезе на върха в класирането с 14 – точки , но и с мач повече от своите опоненти. С две по – малко Хофенхайм е на  шеста позиция. 

Снимка: БГНЕС