Без милост: "Байерн" попиля "Дортмунд" в дебюта на Тухел

Хегемонът дръпна с 4:0 до 50-ата минута

01.04.2023 | 21:37 Редактор: Искра Ангелова
Без милост:

"Байерн" (Мюнхен) съсипа "Борусия" (Дортмунд) с 4:2 в дербито на кръга в Бундеслигата, известно като Der Klassiker.

Хегемонът за предходните десет сезона имаше тотално превъзходство през първото полувреме на своя стадион "Алианц Арена" и се оттегли на почивка с класически аванс, който можеше да бъде и още по-внушителен.

Всичко започна с невероятната грешка на вратаря на "Борусия" Грегор Кобел, който не успя да уцели топката и тя влетя в мрежата зад него след подаване на Дайо Упамекано от половината на мюнхенци. До средата на първата част дортмундци получиха още два шамара, като този път попаденията бяха на сметката на легендата на домакините Томас Мюлер.

Малко след началото на второто полувреме Кингсли Коман вкара четвърти гол за "Байерн", който понамали оборотите и Емре Джан намали резултата от дузпа двайсетина минути преди края. В последната минута отпусналите се домакини получиха нов гол, този път дело на Дониел Мален.

Куриозното е, че "Борусия" (Дортмунд) губи за девети пореден път от "Байерн" в Мюнхен за първенство, а головата разлика в тези двубои вече е 37:8.

Осем кръга преди края на сезона "Байерн" си върна първото място с актив от 55 точки, докато "Борусия" (Дортмунд) вече е втори с два пункта по-малко.

Четете цялата статия в gol.bg.

Снимка: БГНЕС