"Ливърпул" затвърди добрата си форма с убедителен успех срещу "Уест Хям"

"Мърсисайдци" излязоха втори, на две точки от първото място

24.09.2023 | 18:26 Редактор: Искра Ангелова

"Ливърпул" победи "Уест Хям" в мач от 6-ия кръг на Висшата лига и излезе еднолично на второ място във временното класиране, на 2 точки от лидера "Манчестър Сити". Мохмед Салах, Дарвин Нунес и Диого Жота бяха точни за домакините, а за "чуковете" вкара Джарод Боуен.

Първият шанс в двубоя се откри пред Томаш Соучек, който стреля необезпокоявано, но Алисон направи блестящо спасяване. В 16-ата минута Дарвин Нунес намери с пета Салах, който овладя пред Агер и бе фаулиран от защитника в пеналта - дузпа. Звездата на "червените" застана зад бялата точка и с мощен удар откри резултата.

Върджил Ван Дайк пък можеше да удвои слуд ъглов удар, но прати топката над напречната греда. "Мърсисайдци" продължиха да бъдат по-активният отбори и Собослай даде отличен пас пред наказателното поле на гостите, Луис Диас овладя с гръб и намери Салах, който стреля от движение, но не намери целта.

В 43-ата минута Цоуфал центрира към Боуен, който изпревари Ван Дайк и след плонж с глава и с помощта на гредата направи 1:1. Веднага след това Собослай направи фантастичен пас в наказателното поле за Къртис Джоунс, а англичанинът вкара, но беше с много малко зад отбраната на "чуковете" и голът беше отменен заради засада.

С началото на второто полувреме "Ливърпул" обсади вратата на съперника, а Мохамед Салах свърши страхотна работа и подаде към дузпата, където беше Дарвин Нунес. Нападателят стреля с върха на пръстите си сам срещу вратата, но не я уцели. При последвалото нападение "чуковете" стигнаха до ъглов удар, а Джарод Боуен беше изтърван от Върджил ван Дайк и стреля с глава, но право в Алисон Бекер.

След точно час игра обаче Нунес се реабилитира за огромния си пропуск преди това. Алексис Мак Алистър даде отличен извеждащ пас към №9 на "червените", който изпревари Агер и с технично докосване прати топката край Ареола за 2:1.

Пет минути преди края на редовното време друга резерва - Диого Жота, покачи аванса на "червените". Домакините изпълниха ъглов удар, а Ван Дайк надскочи Едсон Алварес и свали за Диого Жота, който отблизо направи 3:1 за "червените".

Четете цялата статия в gol.bg.

Снимка: БГНЕС