Димарко донесе триумфа на Интер срещу "Емполи"

Отборът продължава перфектния си старт в италианското първенство

24.09.2023 | 16:56 Редактор: Искра Ангелова
Димарко донесе триумфа на Интер срещу

"Интер" продължава перфектния си старт в италианското първенство по футбол и отново има три точки преднина на върха, записвайки пета победа в петия кръг. Но за да стигнат до успеха, гостите от Милано се нуждаеха от зашеметяващо полуволе на Федерико Димарко, за да пробият най-накрая вратаря на домакините Етрит Бериша, предава БТА.

Домакините от "Емполи" са точно на обратния полюс - на последно място с пет загуби в пет мача. Днешната среща беше дебют за треньора Аурелио Андреацоли, който пое работата през седмицата.

"Интер" започна активно срещата и в началните минути Давиде Фратези и Хакан Чалханоглу бяха близо до отбелязване на гол, а единият от тримата албанци в състава на "Емполи" Ардиян Исмаили трябваше да спасява вратата си с чистене от голлинията.

"Интер" продължи да диктува събитията на терена до края на първото полувреме, а поредните пропуски бяха на Фратези, Маркус Тюрам и на Федерико Димарко. Поведението и на двата отбора не се промени през второто полувреме и беше ясно, че е нужно нещо специално, за да бъдат пречупени играчите на "Емполи".

6 минути след началото на втората част Чалханоглу изпълни ъглов удар, който беше изчистен. Но левият халф-бек Димарко беше на мястото си и посрещна отскочилата топка със зверско полуволе, което нямаше как да бъде спасено от вратаря Бериша.

Секунди по-късно Тюрам едва не удвои, но ударът му мина на сантиметри до гредата. "Емполи" се вдигна да търси първа точка и първи гол през сезона, но Ян Зомер показа концентрация и спаси шута на Филипо Ранокия от фаул.

Снимка: БГНЕС